Gelpolish

Dit is een product dat lijkt op nagellak. Het is dun en sterk genoeg om op dezelfde manier te worden toegepast als nagellak, maar het is uitgehard op een speciale wijze waardoor het een grote flexibiliteit en duurzaamheid heeft.
Gewone nagellak droogt door verdamping, wat betekent dat de manicure meestal pas na enkele minuten is uitgehard. Gelpolish daarentegen droogt in korte tijd met behulp van UV-licht. De nagels zijn dus meteen helemaal droog. Daarnaast fungeert gelpolish als een geplastificeerde coating, die met name geschikt is voor een langdurige glans.

Acryl

Acryl bestaat uit een combinatie van poeder en vloeistof. Als deze met elkaar in aanraking komen, wordt er een balletje gevormd. Dit balletje wordt met behulp van een penseel aangebracht op de natuurlijke nagel (evt. verlengd met een tip of sjabloon).
Doordat acrylnagels hard en stevig zijn, zijn ze minder kwetsbaar. Hierdoor kunnen ze een lange tijd gedragen worden en is het ideaal voor mensen die veel met hun handen werken .

Gel

Gel zit al kant en klaar in een potje, het is een stroperige substantie die met een penseel op de nagel aangebracht wordt. Het is toepasbaar op natuurlijke nagels en ideaal voor mensen waarvan de nagels snel inscheuren of afbreken. Gel zal uit moeten harden in een UV-lamp, dit kan soms een warmte reactie op de nagel geven. Gelnagels zijn zacht, buigzaam en flexibel. Hierdoor breken ze minder snel.

Nabehandeling

Na 3 of 4 weken is het nodig om uw nagels op te laten vullen, omdat uw eigen nagels groeien. De bolling en het evenwicht zitten niet meer in het midden van de nagel en hierdoor is de kans op breken groter.

Verwijderen van kunstnagels

Wil je geen kunstnagels meer?? De nagels kunnen worden verwijderd, maar laat dit wel door een nagelstyliste doen. Ga niet zelf de nagel eraf peuteren, want je kunt hiermee de natuurlijke nagel beschadigen.