Permanente make-up (PMU)  is de uitkomst voor mensen met weinig tot geen wenkbrauw beharing of zeer blonde haartjes. Met een veilige huidvriendelijke inkt kan er door middel van een permanente make-up een wenkbrauw nagebootst worden.  Ook kan door middel van PMU een eyeliner aangebracht worden.
Door een speciale techniek toe te passen ziet het er heel natuurlijk uit.

Microblading en hairstroke techniek

Met een naald of een mesje worden als het ware haartjes in de huid getekend tussen de al bestaande haartjes.
Deze ‘haartjes’ zijn flinterdun en niet van echt te onderscheiden, de wenkbrauwen gaan er voller en natuurlijker uitzien.
Onregelmatige of dunne wenkbrauwen kunnen met deze techniek mooi gecorrigeerd worden.
Het verschil zit in het gebruik van het materiaal. Bij microblading wordt een ‘mesje’ gebruikt. Bij hairstrokes wordt een apparaat met naald gebruikt.

Wat doet de PMU specialiste tijdens de intake?

De specialiste zal u alle zaken uitleggen die belangrijk zijn om te weten. Bijv. hoeveel behandelingen zijn er nodig en hoe verloopt het genezingsproces en hoe vaak is er onderhoud nodig? De PMU specialiste zal alvorens zij start met de behandeling een schets maken die het beste bij uw gezicht past en samen met u de kleur bepalen.

Eyeliner

Een eyeliner zorgt voor een natuurlijke, volle en sprekende oogopslag. Tussen en/of boven de wimperhaartjes wordt met een flinterdunne naald pigment ingebracht. Vooraf wordt het model en de vorm van uw ogen bepaald.
Samen met u wordt de kleur vastgesteld die het beste bij de huidskleur en leeftijd past.

Weetjes en feiten omtrent (semi) Permanente make-up

– Na de 1e setting verlies je meer dan 50% van de kleur en vorm. Nabehandelingen zijn noodzakelijk om de pigmenten te stabiliseren
– De pigmenten zijn organisch en volledig afbreekbaar door het lichaam, allergieën komen hierbij niet voor
– PMU blijft niet 2-3 jaar zitten zonder onderhoud,  PMU blijft mooi mits je 1-2 x per jaar je wenkbrauwen laat bijwerken door middel van een opfrisbehandeling, de kleur zal anders teveel teruglopen en zijn meerdere nabehandelingen alsnog nodig